Nieuws

Studiereis Berlijn

Volt-fractielid Charlotte Passier: een ge(s)laagd OV-systeem als inspiratie voor forse (OV-) opgaven in de provincie en de gemeente Utrecht. Lees meer

Uitslagen congres Volt Utrecht 2 juli 2022

De uitslagen van het congres van 2 juli zijn bekend, deze kun je hier vinden.

Voorzitter,


Nu ik voor de tweede keer in deze raad het woord mag nemen zal ik daar vandaag iets meer tijd voor nemen...

Zo zitten we nog vol(t) in de campagne en zo is Volt met 3 kandidaten vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Utrecht.

GroenLinks, D66, VVD, PvdA, CDA, Volt en Student & Starter varen samen mee tijdens de Utrecht Canal Pride 2022

Dit is hét bewijs dat Volt – en alles waar wij voor staan – ertoe doet. 5,6% van alle Utrechters heeft het vakje rood gekleurd naast een Volt-kandidaat.

Volt organiseerde op zondag 13 maart een wielertoertocht die in het teken stond van 113. Volt wilde hiermee aandacht en steun vragen voor zelfmoordpreventielijn 113.

Interview met Tweede Kamerlid Marieke Koekoek en lijsttrekker Ruud Maas. Ze gaan in gesprek met Margje Fikse en inwoners van Utrecht over windmolens, de kloof tussen de burger en de politiek en de opvang van asielzoekers.

Volt gaat de straat op om solidariteit te tonen met Oekraïne. Wij willen dat Europa lef toont en eensgezind optreedt tegen Rusland.

Een grotere sociale huursector en nieuwbouw bieden een exit uit de huidige knellende Utrechtse woningmarkt. Voor de aanpak kijkt Volt Utrecht graag naar de stad Wenen.

We hebben in Utrecht te weinig ruimte voor de vele opgaven waar we voor staan. Voor twee opgaven – de woningbouwopgave en de energietransitie - zijn de zinnen op dezelfde locatie gezet: Rijnenburg en Reijerscop. Is het pad dat we in zijn geslagen het goede pad?

In de gemeente Utrecht zijn de kosten tijdens de coronacrisis flink gestegen en de inkomsten gedaald. Dan kan de gemeente kiezen: bezuinigen of lokale belastingen verhogen.

Utrecht is een fijne maar ook snelgroeiende en steeds drukker wordende stad. Het aantal inwoners in de stad neemt de komende decennia naar verwachting bovendien met nog ruim 100.000 personen toe. Dat alles rechtvaardigt de vraag: hoe reis je straks van a naar b? Volt zegt: met het ov!

Klimaatverandering klopt op onze deuren en klotst over onze dijken. De overstromingen in Limburg afgelopen zomer hebben het voor ons pijnlijk duidelijk gemaakt. We kunnen niet wachten.


Vrijheid, privacy en veiligheid zijn belangrijke waarden in onze samenleving. Toch lijken deze soms moeilijk samen te gaan. Iedereen wil zich zonder zorgen kunnen bewegen, maar het is juist die onbezorgde vrijheid die voor onveiligheid kan zorgen.

Volt doet dit jaar in tien gemeenten voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Een mooie stap voor onze snelgroeiende partij! In onze provincie staan we alleen in de stad Utrecht op de kieslijst. Maar Volt is ook aanwezig in de andere gemeenten in de regio!

In iets meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten worden honden fiscaal belast. Zo ook in Utrecht. Het is zelfs zo dat Utrecht de eerste gemeente was die de hondenbelasting in Nederland heeft ingevoerd, in 1446. Vanaf 1800 volgde de rest van het land, vooral voor extra gemeentelijke inkomsten en om de voedselschaarste te remmen.

Utrecht is een aantrekkelijke studentenstad. Er wonen bijna dertigduizend studenten. Best een grote groep op een bevolking van circa driehonderd-zestigduizend inwoners. Veel studenten kiezen voor Utrecht; een goede zaak vinden wij, omdat studenten bijdragen aan een innovatieve en creatieve dynamiek.

Alleen zo komt de woningmarkt weer in beweging, vertelt Ruud in een radiointerview. Dat betekent niet dat we het klimaat zijn vergeten: in de hele stad komen zonnepanelen, en onze wijken moeten van het gas af. In burgerfora bepalen burgers straks zelf op welke manier dat gebeurt.

De politieke partij Volt doet in Utrecht mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat vertelt bestuurslid Julia Hamel. In andere gemeenten was er een tekort aan vrouwelijke kandidaten, maar in Utrecht zijn ze er in overvloed.

Ik ben in 2018 bij Volt terechtgekomen als vrijwilliger om mee te helpen schrijven aan de mapping of policies, de Europese uitgangspunten van ons beleid. Dat ging heel informeel. Ik schreef Volt aan met de boodschap dat ik heel enthousiast was geworden door het verhaal over een inclusief en samenwerkend Europa - en ik vroeg of ik kon helpen.

Contactpersoon pers: Sandra Genet

voor vragen of interviewverzoeken mail sandra.genet@volteuropa.org of bel/app via 06-47580342