Ons verhaal

Volt provincie Utrecht, dit is wie wij zijn!


Het beste van Europa, lokaal
Volt provincie Utrecht bestaat uit het bestuur, de kandidatencommissie, het kernteam en events-, fundraising-, community-organising-, campagne-, en communications-teams en natuurlijk de leden. Het team in Utrecht is begonnen in 2018. We waren getuige van een mooie groei van het aantal geĆÆnteresseerde leden tijdens de Europese verkiezingen in 2019. De landelijke verkiezingen markeerden een nog grotere uitbreiding van het ledenaantal. Momenteel telt Volt provincie Utrecht meer dan 1400 leden.

Beleidsthemaā€™s
Als je de stad van morgen wilt vormgeven, moet je bij het heden beginnen. We richten ons nu op vijf politieke thema's:
duurzaamheid, bewoonbaarheid, betrokkenheid, sociaal en innovatie.
Een
Activiteiten
Volt heeft meerdere grassroots-cafƩs (community-organising) georganiseerd om lokale initiatieven en burgerparticipatie te promoten.

Volt stad-Utrecht-leden zijn verder actief in wijkplatforms binnen Utrecht en in werkgroepen voor de nieuwe omgevingsvisie van de binnenstad. Er zijn ook Volt-discussieavonden en -sprekerssessies geweest. En niet te vergeten de vele pub-quizzen en ledenborrels, vaak met livemuziek en interessante sprekers. Beleid is een belangrijk deel van het landelijke en lokale programma; daarom heeft Volt Utrecht ook een aantal beleidsevenementen georganiseerd.

Heb jij goede ideeƫn, wil je progressieve, positieve ontwikkelingen, groene, eerlijke, slimme oplossingen en meer diversiteit zien? Doe dan ook zelf mee!