Provincie Utrecht

Bouw aan Volt in jouw gemeente


Volt heeft in tien gemeenten een debuut gemaakt in de gemeentepolitiek, waaronder in Utrecht-stad. Een mooie stap voor onze snelgroeiende partij! Volt is echter ook aanwezig in de andere gemeenten in de regio. In Amersfoort zit een zelfstandig stedenteam en in Baarn, Zeist en Houten zijn leden met elkaar in contact en komen zelfs al samen voor Volt-borrels in een lokale kroeg! Er zijn in totaal meer dan 1600 Volters in de hele provincie, de komende jaren wil Volt in de hele provincie Utrecht bouwen aan een sterk netwerk, in elke gemeente. Wil jij een actieve rol spelen hierbij, of wil je in contact komen met andere actieve Volters in jouw gemeente? Stuur dan een e-mail naar community.utrecht@voltnederland.org.

Provinciale Statenverkiezingen 2023

Volt gelooft dat goed bestuur op ieder niveau plaats moet vinden: Europees, landelijk, lokaal en in de provincie. De provincie speelt een grote rol in veel van de uitdagingen van nu. Denk bijvoorbeeld aan het milieu, het klimaat en onze leefomgeving. Volt heeft de Europese, pragmatische en radicaal positieve oplossingen voor deze uitdagingen. Daarnaast voert de provincie met regelmaat Europees beleid uit, zoals milieuregels en speelt ze een grote rol in de verdeling en het gebruik van Europese subsidies. Het is daarom extra belangrijk om het Europese geluid in de provincie te laten horen.

Volt gelooft in verbinding tussen landen in Europa, tussen regio’s, tussen mensen onderling, tussen inwoners, de overheid en de politiek. Hiervoor hebben we de provincie nodig. Volt gelooft dat de vraagstukken van nu alleen kunnen worden opgelost met samenwerking op elk niveau: lokaal, provinciaal, nationaal en Europees.

De oplossingen van Volt sluiten naadloos aan bij wat er speelt in de provincie Utrecht. Zo gaat Volt in de provincie Utrecht een ambitieus, progressief en duurzaam verkiezingsprogramma neerzetten, want over grenzen denken gaat óók over gemeentegrenzen. Het woningmarktprobleem en het opwekken van duurzame energie doen we als regio samen.

Voorbereidingen

Volt is in de provincie Utrecht inmiddels druk bezig met de voorbereidingen van de Provinciale Statenverkiezingen van 2023. Een projectgroep met leden uit verschillende gemeenten trekt de kar. Een landelijk team van Volters heeft beleidskaders opgesteld als basisbeleidsprogramma voor alle provincies. In Utrecht gebruiken we dit document om een provinciaal beleidsprogramma op te stellen. Ook is er inmiddels een vacature voor kandidaat Provinciale Staten. Je kunt tot 1 september solliciteren op deze functie.

Wil je helpen om bij de voorbereidingen van de Provinciale Statenverkiezingen, heb je bijvoorbeeld kennis of expertise op gebied van een van de kerntaken van de provincie, wil je straks helpen campagnevoeren of wil je ons op een andere manier helpen? Neem dan contact op met de projectgroep via provincie.utrecht@voltnederland.org.