Vacature Policy Co-lead

Vacature policy co-lead Utrecht

Vacature Policy Co-lead

Wie zijn wij?

Wij zijn Volt. Dé pan-Europese beweging met meer dan honderd volksvertegenwoordigers door heel Europa, waaronder in tien Nederlandse gemeenteraden en de Tweede Kamer. Afdeling Volt Utrecht stad is de organisatie achter één van die gemeenteraden met 3 fractie leden. Volt Utrecht stad kent bijna duizend Volt-leden en het bestuur bestaat uit verschillende teams en commissies. Een van deze teams is het beleidsteam dat werkt met een grassroots methode om nieuw beleid te maken voor de stad, en de fractie probeert te ondersteunen.

Wie ben jij?

Jij bent een dienende leider met de gave om vrijwilligers te inspireren. Je hebt oog voor het electoraat van Volt Utrecht, en weet hoe je deze kan bereiken met taal. Je bent goed in mensen te faciliteren in het maken van beleid, met oog op kwaliteit, en op een basis van feiten. Je werkt efficiënt, bent flexibel, en kan de balans vinden tussen motivatie en beschikbare tijd.

Wat houdt de functie in?

Als policy co-leads ben je samen verantwoordelijk voor het leveren van beleid. Tijdens verkiezingsperioden fungeer je als een redactie voor het lokale beleids- en verkiezingsprogramma. Maar voor het grootste gedeelte van de tijd zorg je ervoor dat het beleidsteam hun werk kan en wil doen. Je werkt relatief dicht tegen het community team aan terwijl je grassroots, en positief constructief beleid maakt met de rest van het team. In Utrecht geven we graag het goede voorbeeld, en banen we weg aan een nieuw beleidsproces. De functie is dus deels nog in te vullen.

Wat zijn jouw taken?

 • Je bent verantwoordelijk voor de het beleid- en verkiezingsprogramma van Volt Utrecht stad.

 • Je moedigt de vrijwilligers in het beleidsteam aan, en zorgt voor een prettige werksfeer.

 • Je ondersteund het beleidsteam in hun werk, en houdt de administratie van het team bij.

 • Je onderhoudt de policy backlog en communicatie met Volt Nederland

 • Je bent een aanspreekpunt voor de fractie, en bent onderdeel van het Utrecht kernteam.

Wat breng jij mee?

 • Je bent flexibel in je manier van werken en bent in staat om resultaat gericht aan te sturen.

 • Je hebt een breed inzicht om de impact of mogelijkheden van beleid te vertalen naar de Volt leden, en de fractie.

 • Je bent bekend met het bereik van de gemeentelijke bestuurslaag, of bereid dit te leren.

 • Je kan beleid vergelijken met de verschillende beleidslagen in Volt (Regionaal, Provinciaal, Nationaal, en Europees).

 • Je kunt anderen inspireren en hebt affiniteit met het werken met vrijwilligers.

 • Je bent flexibel beschikbaar, voor ongeveer 4 uur per week. Af en toe in de avonduren of weekend werken is voor jou geen probleem.

 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

 • En uiteraard onderschrijf je de waarden en de gedragscode van Volt.

 • Ervaring met (Scaled) Agile is een pre.

Wat bieden we jou?

Je werkt samen met de andere policy co-lead, en hebt een beleidsteam van tussen de 5-40 vrijwilligers met wisselende beschikbaarheid. Als jonge partij is er volop enthousiasme en dynamiek, maar is nog niet alles tot in detail geregeld. Ook het beleidsproces is een levend experiment, waar jij ook visie en passie kan inbrengen. Binnen het kernteam hebben we veel gedreven vrijwilligers met een gelijke passie en ervaring in het besturen van een grassroots partij als Volt. Daarnaast ben je dicht betrokken bij de uitdagingen uit de gemeenteraad.


Spreekt deze functie je aan?!

Heb je vragen over deze rol? Stuur dan een mail aan utrecht@voltnederland.org. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Niets meer te vragen? Solliciteer dan snel.

Mail je cv en motivatiebrief naar utrecht@voltnederland.org. Snelle sollicitaties worden gewaardeerd en meteen opgepakt.


NB Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft: we nodigen je van harte uit te reageren.